RAUHA alias PikkuPähkinä alias PP

Amerikanstaffordshirenterrieri / narttu
KESSELIN PÄHKINÄSAAREN RAUHA
Synt. 4.6.2012 K. 28.2.2013

Kasv. Susanna Berghäll, Vantaa
Om. Susanna Berghäll, Vantaa
Rek.nro: FI39084/12

Isä: FI MVA EE MVA
UNBREAKABLE'S DO THE BEAT
Emä: KESSELIN LADY LOVE

Brindle-valkoinen
Munuaisten synnynnäinen kehityshäiriö.
Kyynärät: 3x välikuvattu rodun kyynärniveltutkimuksen yhteydessä. Aina OK.
Sydän: OK pentutarkissa. 6kk iässä pieni sivuääni ja ultrassa näkyi pieni vuoto.
Ataxia gen.terve

Sukutaulu

Pikkuinen Pähkinä painoi syntyessään vain 225g. Vuorokauden jälkeen sen paino oli pudonnut alle 200gramman ja silloin aloitin pulloruokinnan.
Petra emolta tuli hyvin maitoa ja Pähkinän 6 sisarusta kasvoivat vauhdikkaasti, mutta Pähkinällä ei ollut voimia imeä ravintoa nisästä. Kolme viikkoa PP sai lisäravintoa pullosta ja oli muutoin emonsa hoidettavana.
Kolmesta viikosta eteenpäin PP alkoi syödä lihaa ja kasvaa vauhdikkaammin kuin pelkällä maidolla. Luovutusikäisenä PP painoi jo 2030g muiden sisarusten painaessa 4000-4700g.

PikkuPähkinä jää kotiin kasvamaan. Mitään vikaa siitä ei ole toistaiseksi lääkärien toimesta löytynyt, mutta perusteellisempia tutkimuksia en toistaiseksi katso aiheelliseksi. Katsotaan miten käy, jatkaako PP kasvuaan ja kasvaa terveeksi aikuiseksi vai ei. Aika näyttää.

Tammikuussa 2013 vein PP:n Lahteen Lambergin Sepon syyniin. Ultrassa löytyi viaton sydämen sivuääni, joka luultavasti on aiheutunut heikosta alusta syntymän jälkeen. Sydämestä Lamberg ei ollut huolissaan. Ultrattiin kaikki sisäelimet ja vika löytyi munuaisista. PP:n munuaiset olivat pahasti kehityshäiriöiset ja ennuste oli silloin että 2kk-vuosi elinaikaa, mutta kovin optimistinen ei tutkiva lääkäri ollut siitä, että PP aikuiseksi kasvaisi. Verikoe vahvisti sen, että PP:llä oli huonojen munuaisten takia paha munuaisten vajaatoiminta, joka selitti kaikki sen oireet; väsymyksen, runsaan juomisen ja runsaan pissaamisen.

28.2. oli aika päästää Pikkuinen Pähkinä Martta-mummon luokse. Viimeisinä päivinä Pähkinän väsymys lisääntyi, oksentelu lisääntyi ja ruoka ei enää maistunut. Pikkuinen oli ainutlaatuinen ja minulla on sitä päivittäin niin ikävä. Viisas ystäväni sanoi, että PP:llä oli suuri tehtävä. Se oli täällä helpottaakseen sitä tuskaa minkä Martan kuolema aiheutti. Sen tehtävän PP hoiti kunnialla. Mutta nyt meillä on niin tyhjää. Kaksi elämäni koiraa on poissa.